Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2004

Συνέντευξη τύπου για την αυριανή πορεία του Πολυτεχνείου

Συγκέντρωση και πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου διοργανώνουν οι μαζικοί φορείς του Ηρακλείου.

Η συγκέντρωση θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα αύριο στα Λιοντάρια.

Εκπρόσωποι των μαζικών φορέων έδωσαν χθες συνέντευξη Τύπου και κάλεσαν όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση.

Στην συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν οι: Νίκος Αλεξάκης (ΕΛΜΕ Ηρακλείου), Απόστολος Κλινάκης (πρόεδρος του Διδασκαλικού Συλλόγου “Δ. Θεοτοκόπουλος”), Δημήτρης Βάρσος (εκπρόσωπος του ΣΦ Μαθηματικού), Νίκος Νιάνος (εκπρόσωπος του ΣΦ Επ. Υπολογιστών), Σπύρος Μεθενίτης (Συμμαχία “Σταματήστε τον πόλεμο”), Μάριος Μαγιολαδίτης (Αντιπολεμική - Αντιιμπεριαλιστική Κίνηση Ηρακλείου), καθώς και εκπρόσωποι των Σ.Φ. Χημικού και Βιολογικού.

Οι ομιλητές τόνισαν τον επίκαιρο χαρακτήρα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, την αναγκαιότητα του ενωτικού εορτασμού και κάλεσαν την νεολαία και τον ηρακλειώτικο λαό να συμμετάσχει μαζικά στην πορεία.

Το πλαίσιο του αγώνα, όπως παρουσιάστηκε από τους εκπροσώπους των μαζικών φορέων έχει ως εξής:

“• Παλεύουμε για δημόσια δωρεάν εκπαίδευση. Σίτιση - στέγαση - συγγράμματα - μεταφορές δωρεάν για όλους τους φοιτητές. Αντίσταση στην ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης, στους ταξικούς φραγμούς στην μόρφωση, στην απαξίωση των πτυχίων μας και στην αποσύνδεσή τους από τα επαγγελματικά δικαιώματα.

• Καταγγέλλουμε την αντιλαϊκή πολιτική της λιτότητας, των περικοπών, των απολύσεων , της ελαστικοποίησης, των εργασιακών σχέσεων και της διάλυσης του κοινωνικο-ασφαλιστικού συστήματος, δικαίωμα στη σταθερή δουλειά για όλους. Κοινωνική ασφάλιση δημόσια και δωρεάν.

• Καταγγέλλουμε τις ανοιχτές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της εγκληματικής αμερικανοβρετανικής εισβολής και ιμπεριαλιστικής κατοχής στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, την γενοκτονία των Παλαιστινίων καθώς και βλέψεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για νέες επεμβάσεις στην Κούβα, στην ΑΔ της Κορέας, στο Ιράν, στη Συρία, στην Τσετσενία κ.λ.π.

• Καταδικάζουμε την εμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Επιστροφή όλων των φαντάρων που βρίσκονται έξω από τα σύνορα.

• Αγωνιζόμαστε ενάντια στην εξάρτηση.

• Εξω οι Βάσεις και το ΝΑΤΟ.

• Αντιστεκόμαστε στην καταστολή του λαϊκού κινήματος, στην κρατική τρομοκρατία, στην ποινικοποίηση των πολιτικών και συνδικαλιστικών αγώνων, στους τρομονόμους και την περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Οχι στο ηλεκτρονικό φακέλωμα. Να κατέβουν οι κάμερες - χαφιέδες που καθιερώθηκαν με πρόσχημα την ασφάλεια της Ολυμπιάδας. Να παρθούν πίσω οι τρομονόμοι.

• Καταγγέλλουμε τα φαινόμενα ρατσισμού, εθνικισμού και ξενοφοβίας που βρίσκονται σε έξαρση τα τελευταία χρόνια.

• Διαδηλώνουμε την ειρήνη, την φιλία, την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου