Τετάρτη 17 Μαρτίου 2004

Για το συλλαλητήριο στις 20 Μάρτη

Η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ-ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ συμμετέχει και συνδιοργανώνει το Ενωτικό Αντιπολεμικό-Αντιϊμπεριαλιστικό Συλλαλητήριο που πραγματοποιείται το Σάββατο (20/3) και ώρα 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Ελευθερίας, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την Ιμπεριαλιστική εισβολή και Κατοχή του Ιράκ.

Τονίζει ότι η Εγκληματική εισβολή των Αμερικανο-βρετανών στο ανεξάρτητο κράτος του Ιράκ, η ΝΑΤΟϊκή επέλαση στα Βαλκάνια πριν από πέντε χρόνια και η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, η ανοιχτή επέμβαση στο Αφγανιστάν, «η μαύρη λίστα του θανάτου» που σύνταξε ο Τρομοκράτης των λαών Μπούς, θέτοντας στο στόχαστρο της καταστολής 60 χώρες, τα δολοφονικά χτυπήματα εναντίον αθώων (όπως αυτό που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Μαδρίτη) σκιαγραφούν το Νέο Ιμπεριαλιστικό χάρτη του τρόμου, που διαμορφώνουν οι φονιάδες των λαών, Αμερικάνοι Ιμπεριαλιστές και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους.

Στα πλαίσια αυτού του χάρτη εντάσσεται και η πολιτική της Ιμπεριαλιστικής Εξάρτησης και Υποτέλειας που τηρούν τα δύο κόμματα της πλουτοκρατίας (ΝΔ κα ΠΑΣΟΚ), που εναλλάσσονται στην εξουσία, αφού όχι μόνο συναίνεσαν στα παραπάνω εγκλήματα, αλλά επιπλέον συμφωνούν στη μετατροπή της χώρας σε πολεμικό προγεφύρωμα, δέχονται υποτακτικά τη ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ και συμφωνούν στην ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΝΑΤΟΪΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ, με πρόσχημα την ασφάλεια της Ολυμπιάδας.

Για την αντίσταση στην Ιμπεριαλιστική θηριωδία απαιτείται η ανάπτυξη του αναγκαίου Λαϊκού Αντιϊμπεριαλιστικού Μετώπου. Για αυτό το λόγο ως Αντιπολεμική Αντιϊμπεριαλιστική Κίνηση επιδιώξαμε την ενότητα και το συντονισμό με όλους τους φορείς στη βάση ενός πολιτικού πλαισίου. Σε αυτήν την πρόσκληση του Ενωτικού Αγώνα δεν ανταποκρίθηκε η ΕΕΔΥΕ, η οποία αρνήθηκε το Συντονισμό και αποφάσισε χωριστή συγκέντρωση. Θεωρούμε ότι τέτοιου τύπου πολιτικές τακτικές αποδυναμώνουν το Λαϊκό κίνημα, τη στιγμή μάλιστα που εντείνεται η Ιμπεριαλιστική θηριωδία.

Καλούμε όλους τους δημοκράτες πολίτες, τους εργαζόμενους, τους φοιτητές και μαθητές να πλαισιώσουν το Ενωτικό Αντιπολεμικό Συλλαλητήριο και να καταγγείλουν, με τη συμμετοχή τους ,την Ιμπεριαλιστική Πολιτική.

Η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Για την «ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ-ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ»:
Σπαχή Αρετή, Δρακωνάκης Αντώνης, Μαγιολαδίτης Μάριος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου