Παρασκευή 19 Μαρτίου 2004

Συνέντευξη τύπου για το Αντιπολεμικό συλλαλητήριο

Ένα χρόνο μετά τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια σ’ όλο τον κόσμο και στη χώρα μας, κατά του πολέμου στο Ιράκ, φαίνεται ότι τα αντιπολεμικά μηνύματα είναι περισσότερο επίκαιρα από ποτέ.

Μαζικοί φορείς του Ηρακλείου βλέποντας αυτή την πραγματικότητα διοργανώνουν συλλαλητήριο αύριο Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας, προκειμένου να διατρανώσουν οι πολίτες τα αιτήματα να σταματήσει η ιμπεριαλιστική κατοχή στο Ιράκ και να δημιουργηθεί μέτωπο κατά της τρομοκρατίας. Παράλληλα, η συμμετοχή στο συλλαλητήριο θ’ αποτελέσει μια μορφή συμπαράστασης στον Ισπανικό λαό.

Διοργανωτές του συλλαλητηρίου, που αναμένεται να εξελιχθεί σε γιορτή της Ειρήνης, είναι η ΕΛΜΕ, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος», ο Φαρμακευτικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων, το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, η Αντιπολεμική-Αντιιμπεριαλιστική Κίνηση, ο Σύλλογος Φοιτητών Χημείας, καθώς και άλλοι φοιτητικοί σύλλογοι και παρατάξεις.

Οι εκπρόσωποι των μαζικών φορέων Νίκος Αλεξάκης (ΕΛΜΕ), Νίκος Μεντζίνης (Σύλλογος Εκπαιδευτικών "Δομήνικος Θεοτοκόπουλος"), Αρετή Σπαχή (Αντιπολεμική-Αντιιμπεριαλιστική Κίνηση), Θόδωρος Κόττας (Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ) και Μάριος Μαγιολαδίτης (εκπρόσωπος φοιτητών) κάλεσαν τους πολίτες του Ηρακλείου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο και να υψώσουν τη φωνή τους κατά του πολέμου, του ιμπεριαλισμού και της τρομοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου